2007-07-08

Vi klättrar...

4-0 i en klart godkänd match. Fortfarande trea i Allsvenskan efter att Djurgården spelade 1-1 mot Sunnanå, men nu bara en poäng upp. Och ännu bättre målskillnad. För att bli svenska mästare i år krävs nu att Malmö vinner alla sina matcher, och att Umeå dessutom förlorar ytterligare en av sina. Eller om de spelar oavgjort en gång, fast då måste Malmö se till att göra totalt 12 mål mer än dem under resterande matcher. Jag vet inte vad som är mest osannolikt.

Nå, dagens match var det ju... Stundtals mycket fint spel av hemmalaget, men Hammarby bjöd på hårdare motstånd än man kanske räknat med, och ett tag i andra halvlek undrade vi på läktarna vad LDB-spelarna egentligen höll på med. Det stressades fram och tillbaka, slogs konstiga passningar och annat som är totalt onödigt när man leder med 1-0 och faktiskt är det bättre laget. Sedan lossnade det, Emma Stålhammar gjorde både 2-0 och 3-0, efter föredömligt snyggt framspel av Frida Nordin. Stålhammar hade även chans på hat trick, men missade det då hon stod strax utanför straffområdet och knöt skorna när inlägget kom...

Hammarbys målvakt bjöd på mycket märkligt spel. Hon gjorde flera stycken väldigt fina räddningar, och flera stycken väldigt taffliga misstag. Några gånger var hon nästan ute vid mittlinjen, vilket inte är så lyckat när det innebar att hon var på höjd med Malmös forwards som just påbörjat ett anfall. Men, varför klaga, inte gör det mig något att hon släppte in fyra mål.

Domarens insats var inte den mest lysande jag sett heller. Vid ett flertal tillfällen stod hon i vägen för bollen och/eller spelarna, för det mesta lyckades hon hoppa undan men en av gångerna fick hon bollen rätt på benen och gav därmed bort den till Hammarby, i vad som annars mycket väl kunde blivit ett fint malmöanfall.
Dessutom undlät hon att dela ut rött kort till en hammarbyspelare, efter att denna i frustration över att inte få tag på bollen tog ett brottargrepp på Malin Levenstad och lyfte undan henne. Solklart läge för utvisning, men det blev bara gult kort.

På tal om ingenting - är det någon som vet var nya klacken kommer ifrån? Ett gäng brölande tonårsgrabbar som inte fanns på tiden laget hette MFF, vad är de för några egentligen?

Mest imponerande idag:
Doras mål. Rätt upp i krysset från typ 20 meters håll.
Att Frida var inblandad i tre av fyra anfall som ledde till mål.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gött med en blogg om LDB! Jag skriver en hel del om dem i min blogg också.