2007-08-07

Tillbaka i civilisationen

Här är man bortrest i några ynka dagar, och så händer det naturligtvis massor på fotbollsfronten just när man är långt ifrån ära och redlighet och bredband.

Fantastiska Carre ersätts av Astas lillasyster Thora, och jag glömmer nästan att sörja över korsbandsskadan och den förstnämndas bortavaro, på grund av nyfikenheten på isländskan. Vi har ju goda erfarenheter av spelare däruppifrån norr sedan tidigare, och inte minst av familjen Helgadottir...

Sedan var det matchen mot Kopparbergs/Göteborg FC i söndags. Att på bortaplan vinna med 7-2 över Sveriges enligt tabellen fjärde bästa lag, hur grymt är inte det? Så många mål brukar man bara få se mot Mallbacken och andra lag nere runt nedflyttningsstrecket. När Carre skadade knät så spådde jag att det skulle innebära ett definitivt farväl till allsvenska guldet, men jag får uppenbarligen tänka om. Hatten av för malmö-tjejerna, det här är ännu en sak som visar på hur otroligt proffsiga och allmänt bäst de är. Jag är helt enkelt jävligt imponerad, och det kan jag ju avslöja, att då har jag ändå rätt höga tankar om LDB FC i vanliga fall...
Extra glädjande att läsa att både Frida Nordin och Lina Nilsson gjorde mål, och att Lina vaktade hypade Lotta Schelin med bravur. Så ska de tas!

Tabellen ser nu ut som följer:
Umeå i topp med 42 poäng, tätt följt av Djurgården med 39 poäng och Malmö med 38. Sedan kommer Göteborg, men med bara 29 poäng. UIK har fortfarande bäst målskillnad, men LDB FC knappar in bit för bit. Norrlänningarna har gjort 58 mål och släppt in 15, alltså +43, medans skåningarna nätat 48 gånger och världens bästa målvakt släppt in bollen futtiga 10 gånger (!!) på 16 omgångar. Vilket gör att vi flåsar Umeå i nacken med våra +38. Stockholmarna har en målskillnad på +26, och göteborgarna +4, ingen av dem bör alltså utgöra något poängmässigt hot. För att vinna allsvenskan krävs därmed att LDB FC vinner alla resterande matcher, att UIK förutom förlusten mot oss spelar oavgjort en gång, och att vi petar in sex mål mer än dem innan säsongen är över. Inte sannolikt, men det är faktiskt inte kört än. Vilket ju bara det är fantastiskt.

Och så slutligen, Dennerby har offentliggjort den preliminära VM-truppen. Fyra LDB-spelare finns med: Therese Sjögran, Therese Lundin, Nilla Fischer och Frida Nordin. Om inte alla fyra kommer med i den slutgiltiga truppen, som presenteras nästa tisdag, så måste den gode förbundskaptenen vara både blind och döv och förståndshandikappad. Men jag tror inte att vi behöver oroa oss särskilt för det.

Fem dagar kvar av det förfärliga sommaruppehållet, sedan ses vi på IP!

Inga kommentarer: