2007-07-11

Tabellen oförändrad. Men.

Umeå lyckades bara besegra Bälinge med 2-1, och Djurgården Linköping med 3-2. Det säger oss dels att Umeå inte direkt är i toppform, och dels att Malmö bättrat på målskillnaden lite igen. Sådant kan vara viktigt, även om det fortfarande ser mörkt ut vad gäller guldchansen.

Tur att spelarna får lära sig att de inte ska bry sig om andra lags resultat, annars hade de nog blivit psykade av tabelläget.

(Jag borde också lära mig.)

LDB FC skötte sig exemplariskt idag på ett IP fullt av vattenpölar. Passningsspelet flöt näst intill fulländat - det är länge sedan jag såg så många snygga dribblingar i en och samma match - och det är märkligt att det inte blev fler mål än tre. Visserligen var Sofia Lundgren bra i AIK-målet, men med tanke på hur Malmö hade grepp om matchen i princip alla 90 minuterna, så kunde det gott ha gett lite bättre utdelning.

Frida Nordin var som vanligt inblandad i en mängd vackra anfall, och för en gångs skull fick hon faktiskt göra mål själv också. Ett mycket snyggt sådant dessutom.

Jag måste förresten säga att jag nog är lite småförälskad i hela backlinjen. De gör ett så sjukt bra jobb, visserligen under överinseende av Carre som dirigerar dem hit och dit som... eh... små hundvalpar, men ändå. Även utan hennes order är det imponerande hur skickliga de är. Känns som om de växer för varje match, jag ser oerhört mycket fram emot att följa dem de närmsta åren. Det allsvenska guldet ligger då inte många år bort om vi får behålla Jönsson, Levenstad, Wilhelmsson och Nilsson i Malmö.
Ja, det är en fröjd att se dem. Ta till exempel Therese Jönsson. De där små trippande stegen som följs av väldiga långskott som dånar på IP. Hon tacklar motståndare nästan som en värdig arvtagerska till Frida Östberg. Och hon kommer som från ingenstans och slår passningar till Nordin och co uppe vid straffområdet.
Eller Lina Nilsson. Hon spelade vid mer än ett tillfälle idag halvliggandes på plan, men lyckades ändå hålla bollen i spel och antingen passa till en lagkamrat eller själv vinna tillbaka den. Även hon slår fina passningar in framför mål, gör ruscher och vinner närkamper.

Det vore då fan om vi inte ska kunna slå Umeå i höst. Med det här laget liksom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kom igen nu, låtsas inte att du bryr dig om spelet. Du vill bara kolla på tits and asses. ;)