2008-06-07

Chans att dra ifrån

Idag spelade Djurgården oavgjort mot UIK, 2-2 på stockholmslagets hemmaplan. Det innebär att Umeå och LDB FC Malmö ligger lika i tabellen, båda med 19 poäng men med den skillnaden att Malmö spelat en match mindre.

Imorgon möter vi KIF Örebro på bortaplan, Örebro som ligger åtta i tabellen, med totalt fem mål på åtta matcher. Jämför det med LDB FCs 26 mål på sju matcher. Ingenting kan naturligtvis tas för givet - speciellt inte efter onsdagens stundtals provocerande dåliga match mot Djurgården, där malmöspelarna stressade runt som om det var de som fått en spelare utvisad efter mindre än fem minuters spel - men det här borde vi fan klara. Och gör vi det så drar vi ifrån och hamnar på 22 poäng, vilket vore ett mycket skönt utgångsläge nästa onsdag när vi tar emot Umeå här hemma på Malmö IP. Det skulle nämligen innebära att vi kan förlora den matchen - vilket vi naturligtvis inte ska - och ändå ligga kvar som serieledare, lite beroende på hur många mål vi i så fall släpper in.

Nå, nu blev det väldigt många spekulationer, men det känns ovanligt ljust just nu. Låtom oss hoppas att Umeås lilla svacka håller i sig ett tag till!

...

Beröm efter förra matchen:

Stéphanie Öhrström för ett gäng helt fantastiska räddningar
Frida Nordin för att hon är den som presterar jämnast och aldrig gör en besviken
Pavlina Scasna för kamikaze-inställningen och energin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den match Malmö har kvar att spela är väl den mot Umeå som spelas den 11:e juni?

subcomandante e sa...

javisst fan. eftersom det är umeå vi möter så går de naturligtvis om oss ifall de skulle vinna på onsdag, eftersom en förlust inte bara skulle innebära 0 poäng för oss utan även 3 poäng för dem. jag och matte alltså...

dessutom förväntar jag mig inte särskilt mycket nu när de inte ens lyckades göra mål på örebro. fy fan.