2007-06-28

Wet t-shirt contest...

...eller kanske snarare wet shorts contest, så såg det ut igår på IP. Jag orkar inte bli förbannad, så jag ska inte skriva något utförligt om villkoren för dam- respektive herrlag, men det är svårt att föreställa sig att till exempel MFF skulle acceptera - eller för den delen ens ställas inför utsikten - att behöva spela på en plan som ligger halvt under vatten.

Nåväl. Jag är väldigt glad över att nya matchställen inte blev pastellrosa eller något annat "tjejigt", vitt är stilrent och snyggt och inte så långt från det ljusblå, men när himlen öppnar sig så är det kanske inte det allra smartaste. Är det detta "snyggare fotboll" syftar på - att man i princip kan se spelarnas underkläder när det regnar? Dagar som igår kunde de väl få spela i bortaställen, som lämnar lite mer åt fantasin.

Så... Själva matchen då? Av förklarliga skäl var spelet kanske inte så lysande, även om vi satt och garvade åt en del av händelserna på plan. Det blev många piruetter, glidningar på mage à la Anja Pärson, hål i luften när bollen tvärstannade i någon av de små sjöarna, och nervösa räddningar på mållinjen av Carre och co. Man insåg hur vana Malmö är vid att spela snyggt, just för att sådant inte funkade igår. Bälinge var faktiskt det bättre laget i första halvlek, fler långa bollar och mindre finlir. Som tur var kunde LDB anpassa sig, och andra halvlek hade de grepp om sånär som på några svettiga minuter alldeles efter 1-0-målet. Extra beröm den här gången till Sjögran som agerade både försvarare och anfallare och gud vet allt på en och samma gång, Manon Melis för målen (det kunde mycket väl blivit hat trick och mer därtill), och Frida Nordin för att hon som alltid slet som en galärslav.

Nästa vecka vill jag gärna se Nanna Johansen spela.

1 kommentar:

Anonym sa...

"frida har svarta stringtrosor" är inte att man "i princip" kan se spelarnas underkläder. det är att man KAN se dem :D *hahaha*
<3 love