2008-05-11

Kan det inte alltid vara såhär?

Strålande sol över Malmö IP, vinst med 4-0 och ett hemmalag som definitivt kunde gjort en tre-fyra mål till. Dagar som denna verkar allting så enkelt.

Visst, början av första halvlek var inte så rolig. Det hände inte mycket, och Bälinge tilläts ta onödigt mycket plats. Alla vet ju att LDB FC Malmö är det bättre laget, och det är frustrerande att det så ofta ska vara svårt för oss att komma igång när motståndet inte är riktigt jävla bra. Vi satt på läktaren och berättade för supporterklubbens nyaste medlem om spelarna, och kom fram till att nästan hela startelvan består av landslagsspelare. Plus att där satt några på bänken också. Då ska det fanimej inte vara så trögt i starten. Men, det är ju inte bara ett problem i Malmö, även i landslagssammanhang brukar Sverige prestera bäst när det verkligen gäller. Jag är varken först eller sist med att påpeka att det är något som måste förändras.

Hur som helst. Sedan lossnade det ju. Fyra mål som egentligen borde varit ännu fler, ett par rejäla ribbträffar blev det och några snygga räddningar fick hon göra, Bälinges målvakt.

Sjögran verkade vara på strålande humör idag, man blev helt lycklig av att se henne med bollen, det såg så lekande lätt ut när hon bara rann förbi uppsalaspelarna. Och hennes mål, vi fattade ju knappt ens att bollen gått in, det var helt galet. Men ack så glädjande.

Därefter gjorde Frida Nordin mål, två stycken till och med, och ja jag vet att jag tjatar men fan vad bra hon är. Det var dessutom nära att hon gjorde hattrick. Så Dennerby Dennerby Dennerby, where's your head at?!

Therese Lundin gjorde sista målet, hade hon fått spela längre - min personliga åsikt är att hon och inte Emma Stålhammar borde ingå i startelvan - hade det blivit fler. Lätt.

Dessutom mycket roligt att se både Pavlina Scasna och Aylin Yaren på plan. Och Manon, som inte stack ut lika mycket som vanligt men är skitbra ändå. Ja, vi har i sanning ett fantastiskt spelarmaterial i år.

På torsdag är det skånederby i Kristianstad. Jag kommer vara där, det är nog enda bortamatchen jag har råd med den här säsongen. Ses där, eller på IP nästa hemmamatch!

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med om att Malmö har haft problem med det där ett tag, men det känns som att det har blivit lite bättre i alla fall. De skulle behöva bli lite jämnare också och prestera i alla matcher och inte bara i några... men det kanske är dags iår? ;)